Solicita información

Posibilidad de incorporación
Subgrupo A1
Cataluña
Oposición

Cos Superior d’Inspectors Tributaris de la Generalitat de Catalunya

Modalidad
Online, Presencial
Sedes
Barcelona
Sense compromís de permanència.

Presentació

¡Us presentem l'Oposició al Cos Superior de la Generalitat de Catalunya!

De conformitat amb la disposició addicional sisena del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, correspon al personal funcionari pertanyent a l'escala superior d'administració general del cos superior d'administració de la Generalitat de Catalunya (grup A, subgrup A1) desenvolupar les funcions de caràcter administratiu de nivell superior de direcció administrativa, de gestió, d'estudi i propostes, de preparació de normativa, d'elaboració d'informes que requereixin un coneixement complet de la legislació administrativa i similars.

Les funcions que corresponen a les opció general de l'escala superior d'administració general del cos superior d'administració de la Generalitat de Catalunya són, dins de les que té atribuïdes legalment aquesta escala en virtut de la disposició addicional sisena del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, les següents:

Les funcions que es detallen a continuació es poden desenvolupar en qualsevol lloc de treball de l'opció general, i d'acord amb les competències dels departaments i de les unitats administratives a les quals s'adscriuen:

  1. Desenvolupar funcions de direcció administrativa (planificació, organització, direcció, coordinació, control i avaluació de l'activitat administrativa, de les funcions encomanades, i dels resultats obtinguts).
  2. Elaborar informes, estudis, anàlisis i avaluacions de les matèries de la seva competència segons els procediments, les metodologies i la normativa, o coordinar-ne l'elaboració, per prendre decisions i/o facilitar la presa de decisions:
  3. Planificar, impulsar i gestionar els processos, els projectes i les activitats assignats d'acord amb les metodologies, els procediments establerts i la legislació vigent.
  4. Dissenyar, elaborar models i procediments de gestió, tenint en compte les necessitats dels usuaris, els recursos disponibles, els criteris corporatius i les normes vigents.
  5. Informar i assessorar i atendre consultes, aportant el seu coneixement tècnic sobre les matèries de la seva especialitat, altres persones de l'organització, departaments, organitzacions externes i ciutadans d'acord amb les necessitats dels usuaris, els procediments establerts i la normativa vigent.
  6. Desenvolupar propostes de millores dels processos de gestió i de l'organització.
  7. Auditar i inspeccionar els procediments d'administració i gestió, en les matèries de la seva especialitat tècnica, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent.
  8. Coordinar i participar en equips tècnics o de col·laboradors, i assumir, si escau, la direcció formal.
  9. Desenvolupar i coordinar els sistemes d'informació de la unitat, dels indicadors de gestió i de servei, de les dades que fan referència a la documentació generada i/o les corresponents als registres corporatius.

La retribució mitjana d‟aquest grup està entre 45.000 i 50.000 € (bruts anuals).

Programa

Tema 1. La Constitució espanyola: característiques i estructura. Drets i deures fonamentals. Les Corts Generals. El Govern. El Poder Judicial. El Tribunal Constitucional. 

Tema 2. L'organització territorial de l'Estat en la Constitució. Les comunitats autònomes: constitució i competències. Relacions amb l'Estat: coordinació i control. Administració local. La Llei reguladora de les bases del règim local. 

Tema 3. L'Estatut d'autonomia de Catalunya: característiques i estructura. Drets, deures i principis rectors. Tipologia de competències. Les institucions de la Generalitat de Catalunya: el Parlament, la Presidència, el Govern, l'Administració de la Generalitat, el Consell de Garanties Estatutàries, el Síndic de Greuges i la Sindicatura de Comptes. El govern local a Catalunya. Relacions institucionals de la Generalitat amb l'Estat i altres comunitats autònomes. 

Tema 4. L'organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Organització i prestació de serveis. Principis generals. Òrgans: centrals, territorials, consultius, actius i col·legiats. Naturalesa jurídica i classes d'entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya. 

Tema 5. Les institucions de la Unió Europea. El Parlament Europeu. El Consell Europeu. El Consell de la Unió Europea. La Comissió Europea. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea. El Banc Central Europeu. El Tribunal de Comptes. Mercat interior i llibertats fonamentals. El dret comunitari i les seves fonts. Relació entre el dret comunitari i l'ordenament jurídic dels estats membres.

Tema 6. El dret tributari derivat dels tractats. Principis jurídics. Les normes fiscals del dret originari comunitari i del dret derivat. El dret tou (soft law) i la doctrina jurisprudencial tributària del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. L'assistència mútua i la cooperació en matèria fiscal. Intercanvi d'informació tributària entre les administracions.

Tema 1. El bon govern. Ètica, valors i transparència dels poders públics. Accés a la informació pública. El registre de grups d'interès. El govern obert. Sistema de garanties. L'Oficina Antifrau de Catalunya. Polítiques públiques per reduir les desigualtats i prevenir la discriminació: igualtat efectiva de dones i homes, de les persones LGTBI i de les persones amb discapacitat. 

Tema 2. El concepte d'Administració pública. Principis generals del sector públic. Creació i competències dels òrgans administratius. La competència administrativa: concepte, classes i naturalesa. La delegació de competències, l'encàrrec de gestió, l'avocació, l'autorització de signatura i la suplència. 

Tema 3. La relació juridicoadministrativa: concepte i elements. La personalitat jurídica de les administracions públiques. Capacitat jurídica dels ens públics. La persona com a titular de drets davant l'Administració. Els drets públics subjectius. Els interessos legítims. Capacitat jurídica i capacitat d'obrar. 

Tema 4. Les relacions interadministratives. Principis. Convenis de col·laboració. Protocols. Consorcis. Les relacions interadministratives entre la Generalitat de Catalunya, les hisendes locals i l'Estat: delegació i col·laboració. 

Tema 5. Fonts del dret administratiu i jerarquia normativa. El reglament: concepte, fonament i característiques. Classes de reglaments. Normativa consolidada: concepte. 

Tema 6. L'acte administratiu: concepte, classes i elements. La motivació i forma dels actes administratius. El silenci administratiu. Eficàcia de l'acte administratiu. Notificació i publicació. Executivitat de l'acte administratiu.

Tema 7. El procediment administratiu comú. Les persones interessades en el procediment administratiu i els seus drets. Normes generals d'actuació de les administracions públiques, termes i terminis. El procediment administratiu de les administracions públiques de Catalunya. La responsabilitat patrimonial: concepte. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques. 

Tema 8. La revisió dels actes en via administrativa. La revisió d'ofici d'actes nuls de ple dret i anul·labilitat. Especial referència a la revocació dels actes administratius. Els recursos administratius: objecte i classes.

Tema 9. La jurisdicció contenciosa administrativa: naturalesa, extensió i límits. Actes impugnables. La sentència: execució i revisió.

Tema 10. L'Administració digital a Catalunya: conceptes i eines principals. El model d'atenció ciutadana. El model de governança de dades. L'administració electrònica: l'accés electrònic del ciutadà a l'Administració. La identificació i la signatura electròniques. El registre electrònic. Les eines de tramitació electrònica a Catalunya. Les comunicacions i les notificacions electròniques. Les còpies electròniques i l'arxiu electrònic. La conservació i l'eliminació dels documents. L'extranet de les administracions públiques catalanes. 

Tema 11. La contractació pública. Àmbit subjectiu d'aplicació de la Llei de contractes del sector públic. Tipus de contractes. La preparació de l'expedient de contractació. El procediment de licitació i les formes d'adjudicació. Els drets i les obligacions del contractista i de l'Administració. La contractació electrònica i la gestió de la publicitat contractual.

Tema 1. Avaluació econòmica de polítiques públiques: concepte, mecanismes i tècniques. Anàlisi cost-benefici. Tècniques d'avaluació de la qualitat dels serveis públics i programes de despesa. Avaluació de la qualitat. Tècniques d'avaluació de la qualitat dels serveis públics i programes de despesa. 

Tema 2. Protecció de dades de caràcter personal: normativa de protecció de dades. La conservació i l'eliminació de les dades personals a l'Administració. El registre d'activitats de tractament. El delegat de protecció de dades. L'avaluació d'impacte de privacitat. L'anàlisi de riscos i l'aplicació de mesures de seguretat. Infraccions i sancions en matèria de protecció de dades. 

Tema 3. El tractament i la gestió de la documentació. Recepció i registre dels documents. Organització dels documents administratius. Conservació i eliminació de documents. Gestió dels documents electrònics. L'expedient electrònic. 

Tema 4. Direcció i desenvolupament d'equips de treball. Treball per objectius. Presa de decisions. Innovació i gestió del canvi. Gestió i resolució de conflictes. 

Tema 5. L'Estatut bàsic de l'empleat públic: objecte, i classes de personal. La Funció Pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i el seu règim jurídic. La plantilla de personal. La relació de llocs de treball. El Registre de personal. Estructura i organització de la funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i, especialment, de l'Agència Tributària de Catalunya. 

Tema 6. Drets i deures dels funcionaris públics. Incompatibilitats. Règim disciplinari. Responsabilitat patrimonial, penal i comptable. 

Tema 7. L'accés a l'ocupació pública. L'oferta pública d'ocupació. La selecció de personal: sistemes de selecció i requisits de participació. La carrera professional i la promoció interna. Mobilitat i sistemes de provisió de llocs de treball. La formació i el perfeccionament del personal. 

Tema 8. Delictes contra l'Administració pública. Prevaricació dels funcionaris públics i altres comportaments injustos, abandó de destinació i omissió del deure de perseguir delictes. Desobediència i denegació d'auxili, infidelitat en la custòdia de documents, violació de secrets, suborn, tràfic d'influències i malversació de cabals públics, fraus i exaccions il·legals, negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics, i abusos en l'exercici de la seva funció.

Tema 1. Les fonts del dret en el sistema jurídic espanyol. El dret civil estatal i el dret civil foral. Legislació civil catalana. L'aplicabilitat de les normes. L'àmbit temporal i territorial de vigència de les normes. La prescripció i la caducitat. 

Tema 2. La persona física. Representació. La modificació judicial de la capacitat. Les institucions de protecció de la persona: la tutela, la curatela, el defensor judicial i la protecció patrimonial de la persona discapacitada o dependent. Nacionalitat. Domicili. El veïnatge civil. El Registre civil. 

Tema 3. La persona jurídica. L'associació. Naturalesa i constitució. Organització i funcionament. Drets i deures dels associats. Modificacions estructurals i dissolució. La fundació. Naturalesa i constitució. Organització i funcionament. Modificacions estructurals i dissolució. El protectorat. 

Tema 4. El matrimoni. Relacions econòmiques entre cònjuges. Els capítols matrimonials. Els drets viduals familiars. Els règims econòmics del matrimoni. El règim de separació de béns. 

Tema 5. La nul·litat del matrimoni. La separació. La dissolució del matrimoni. Efectes comuns de nul·litat, separació i dissolució. Convivència estable en parella. Les situacions de relacions convivencials d'ajuda mútua.

Tema 6. Els drets reals: concepte, classes i trets essencials. La possessió. Adquisició dels drets reals: tradició, donació i usucapió. Extinció dels drets reals. El dret de propietat: adquisició i pèrdua del domini. Protecció del dret de propietat. Situacions de comunitat. El registre de la propietat: títols inscrivibles i assentaments registrals. L'expedient de domini. Principis hipotecaris. El registre de béns mobles. 

Tema 7. Els drets reals limitats. Usdefruit. Ús i habitació. Aprofitament parcial. Superfície. Els censos. Servituds. El vol. Drets d'adquisició. Dret d'opció. Drets de tanteig i de retracte. 

Tema 8. Els drets reals de garantia. Hipoteca. Hipoteca mobiliària. Penyora. Penyora sense desplaçament de la possessió. Anticresi. Retenció. 

Tema 9. El registre de la propietat. Títols inscrivibles. L'expedient de domini. Principis hipotecaris. Assentaments registrals. El registre de béns mobles. 

Tema 10. L'obligació. Les fonts de les obligacions. Classes d'obligacions. L'extinció de les obligacions. El pagament o compliment. Imputació del pagament i formes especials de compliment. Incompliment de les obligacions. Protecció del crèdit i prova de les obligacions. La doctrina de l'aixecament del vel. Fet, acte i negoci jurídic. Negocis anòmals: simulats, indirectes, fiduciaris i fraudulents. Concurrència i prelació de crèdits. L'enriquiment injust. La responsabilitat extracontractual. L'acció subrogatòria i l'acció revocatòria o pauliana. La transmissibilitat activa i passiva de les obligacions. La cessió de drets i accions. 

Tema 11. El contracte: concepte. Els elements i la forma del contracte. Classificacions. El contingut del contracte, la condició suspensiva, la condició resolutòria, el termini i el mode. L'eficàcia i la interpretació dels contractes. La ineficàcia dels contractes. La nul·litat i l'anul·labilitat dels contractes. La resolució del contracte per incompliment. La rescissió dels contractes. 

Tema 12. El contracte de compravenda. Disposicions generals. Elements. Obligacions del venedor. Obligacions del comprador. Remeis del comprador i del venedor. Avantatge injust i lesió en més de la meitat. Especialitats de la compravenda d'immobles. Compravenda a carta de gràcia. La permuta. Cessió de finca o d'aprofitament urbanístic a canvi de construcció futura. 

Tema 13. El contracte d'arrendament. Arrendament de finques urbanes. Els contractes de conreu. 

Tema 14. La societat civil i la comunitat de béns. El mandat. El préstec. El censal. El dipòsit. La fiança. Els contractes aleatoris. El contracte d'aliments. La renda vitalícia. La transacció. El conveni arbitral.

Tema 15. El dret hereditari: conceptes generals. Capacitat per succeir. Herència jacent. Els heretaments. La successió testada. Testaments, codicils i memòries testamentàries. Nul·litat i ineficàcia dels testaments i de les disposicions testamentàries. La institució d'hereu. Disposicions fiduciàries. Substitucions hereditàries. Fideïcomisos. Llegats. Les disposicions modals. Els marmessors. Els pactes successoris. Les donacions per causa de mort. 

Tema 16. La successió intestada. L'ordre de succeir. La successió en línia directa descendent. La successió del cònjuge vidu i del convivent en parella estable supervivent. La successió en línia directa ascendent. La successió de la Generalitat de Catalunya. La successió en cas d'adopció. La successió de l'impúber. 

Tema 17. La llegítima. Els legitimaris i la determinació de la llegítima. L'atribució, la imputació, la percepció i el pagament de la llegítima. La preterició i el desheretament del legitimari. La inoficiositat. L'extinció de la llegítima. La quarta vidual. 

Tema 18. Acceptació i repudiació de l'herència. Dret a acréixer. La comunitat hereditària. La partició i la col·lació.

Tema 1. El dret mercantil. Contingut. L'acte de comerç. Actes de comerç per analogia. Actes mixtes. L'empresa mercantil. Fonts del dret mercantil. 

Tema 2. Concepte doctrinal i legal de comerciant. Prova, adquisició i pèrdua de la condició de comerciant. Comerciant individual. Incapacitats i prohibicions. El comerciant estranger. Habitualitat i professionalitat. La publicitat en dret mercantil. El Registre mercantil. 

Tema 3. Signes distintius dels comerciants. La propietat industrial. Patents i marques. L'Oficina Espanyola de Patents i Marques. Règim jurídic internacional de protecció. Dret de la competència. Competència il·lícita i competència deslleial, règim de la publicitat i consum. Defensa de la competència. 

Tema 4. La comptabilitat dels empresaris. Llibres. Requisits. Valor probatori i reconeixement dels llibres. Comptes anuals. 

Tema 5. La societat mercantil: concepte, naturalesa i classes. L'objecte social. La societat irregular. La societat regular col·lectiva. La societat comanditària simple. La societat comanditària per accions. La societat de responsabilitat limitada. 

Tema 6. La societat anònima. Formes de constitució. L'escriptura social i els estatuts. Aportacions. Patrimoni i capital social. Les reserves. El fons de comerç. Accions: classes. Accions sense vot. Augment i reducció del capital social. L'emissió d'obligacions. Sindicat d'obligacions. Òrgans de la societat anònima. Junta general. Administradors: el consell d'administració.

Tema 7. Règim jurídic de la transformació, fusió i escissió de societats mercantils. Dissolució de societats mercantils. Liquidació de societats mercantils: operacions que comprèn. Grups de societats. Els comptes anuals consolidats. 

Tema 8. El concurs de creditors: pressupòsits. La interlocutòria de declaració del concurs. Administració concursal. Efectes de la declaració de concurs sobre les accions individuals, sobre els crèdits i sobre els contractes. Les masses del concurs. El conveni: contingut i efectes. Liquidació. Qualificació. Causes de conclusió del concurs. L'acord extrajudicial de pagament. 

Tema 9. Obligacions i contractes mercantils. Especialitats. La prescripció en el dret mercantil. La representació en el dret mercantil. Contracte de compravenda mercantil. Compravendes especials. El lísing. 

Tema 10. El facturatge (factoring). Contractes d'agència, mediació i distribució en exclusiva concessió. La franquícia. El contracte de compte corrent mercantil. El contracte de comptes en participació. Préstec i dipòsit mercantils. Companyies de magatzems generals de dipòsit: els warrant. 

Tema 11. Els contractes bancaris en general. Examen del compte corrent, obertura de crèdit, préstecs i descompte bancari. Dipòsits en bancs. La pignoració de valors. Crèdits documentaris. 

Tema 12. El contracte d'assegurança: funció, concepte i classificació. Elements. Assegurances contra danys: teoria general i anàlisi dels principals tipus. El contracte de reassegurança. Assegurances de persones. Elements i tipus principals. Assegurances com a forma d'inversió.

Tema 1. L'elecció del consumidor. La funció de demanda individual. L'efecte-renda i l'efecte-substitució. La demanda agregada. Moviments i desplaçaments de la demanda. L'elasticitat preu i l'elasticitat renda de la demanda.

Tema 2. La corba d'oferta. Tecnologia. Costos de producció: a curt i llarg termini. Maximització de beneficis. L'oferta agregada. Moviments i desplaçaments de l'oferta. L'elasticitat preu de l'oferta. 

Tema 3. El mercat competitiu. L'equilibri del mercat: preus i quantitats. Eficiència econòmica i equitat en el mercat: l'excedent del consumidor i l'excedent del productor. 

Tema 4. Magnituds macroeconòmiques bàsiques. Oferta i demanda agregades. La política fiscal. Mercat de treball. 

Tema 5. Diner. Demanda i oferta de diner. Formació del tipus d'interès. Sistema financer. El banc central i la política monetària. Diner i inflació. 

Tema 6. Economies obertes. El comerç internacional: concepte i teories principals. Restriccions al mercat internacional. Lliure comerç vers proteccionisme. La integració econòmica i la globalització. 

Tema 7. La balança de pagaments: concepte i estructura. Tipus de canvi i paritat del poder adquisitiu. L'equilibri de la balança de pagaments. 

Tema 8. Estadística: definició i conceptes principals. Estadística descriptiva, teoria de la probabilitat i inferència estadística. Tipologia de dades. Obtenció de dades: població, mostra, mostreig. Mesures de posició: mitjana aritmètica, mitjana ponderada, mediana, moda, decils i percentils. Mesures de dispersió: el rang, la variància, la desviació estàndard. Concentració vers equidistribució: corba de Lorenz i índex de Gini. 

Tema 9. L'empresa com a organització. Tipus d'empreses i criteris de classificació. Petites i mitjanes empreses: característiques principals i el seu paper en l'economia catalana. Empreses multinacionals: característiques principals i el seu paper en l'economia global, preus de transferència, factors que influeixen en la localització empresarial. 

Tema 10. Recursos de l'empresa propis i aliens. Fonts de finançament internes i externes. La inversió en l'empresa: concepte i classes.

Tema 1. Funcions del sector públic en una economia de mercat. Assignació eficient dels recursos: correcció de les fallades de mercat. Béns públics i externalitats. Informació asimètrica: risc moral i selecció adversa. Redistribució de la renda. Estabilització del cicle econòmic. Fallades del sector públic. Limitacions del sector públic a l'hora de corregir les fallades del mercat. 

Tema 2. Delimitació i organització del sector públic. El pressupost del sector públic. El pressupost de la Generalitat de Catalunya: concepte, estructura, contingut i principis. Els saldos pressupostaris. El cicle pressupostari: planificació, elaboració, aprovació, execució i control. Documentació que acompanya els pressupostos. La consolidació i estabilitat pressupostàries. Les modificacions pressupostàries. Control intern i control extern: la Intervenció General, la Sindicatura de Comptes i el Tribunal de Comptes. L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF). La comptabilitat com a mitjà de control. 

Tema 3. Els ingressos públics. Categories d'ingressos públics: impostos, taxes, preus públics, ingressos financers. Els impostos: definició econòmica, classificació i elements essencials. Els beneficis fiscals. Els principis impositius: suficiència, equitat, eficiència, flexibilitat i perceptibilitat. 

Tema 4. Teoria general de la imposició. Equitat impositiva: principi del benefici i principi de capacitat de pagament. Incidència i translació impositiva. Eficiència impositiva: excés de gravamen. Principals distorsions dels impostos. Objectius del sistema fiscal. Justificació econòmica de l'impost sobre la renda personal, de l'impost sobre societats, de l'impost sobre el valor afegit, dels impostos sobre consums específics, de la imposició sobre la riquesa i de noves figures impositives: mediambientals, d'habitatge, de serveis digitals i de transaccions financeres. 

Tema 5. Sistemes fiscals descentralitzats: estructura i característiques fonamentals. Principis del federalisme fiscal. Distribució de competències i models de finançament. Els criteris d'assignació d'impostos. L'anivellament i la compensació fiscal entre territoris. 

Tema 6. La hisenda de les comunitats autònomes. Models de finançament: foral i règim comú. Els tributs cedits totalment. Els tributs cedits parcialment. Els mecanismes d'anivellament: el fons de garantia. La resta de fons del model de finançament actual. Els tributs propis. L'endeutament. 

Tema 7. Potestat tributària de les comunitats autònomes. Capacitat normativa i de gestió en l'àmbit dels tributs cedits: en l'impost sobre la renda de les persones físiques, en l'impost sobre el patrimoni, en l'impost sobre successions i donacions, en l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, en els impostos sobre el joc, en l'impost especial sobre determinats mitjans de transport i en l'impost sobre el dipòsit de residus en abocadors, la incineració i la coincineració de residus. Potestat tributària per crear tributs propis. 

Tema 8. El finançament de les hisendes locals. Ingressos tributaris: impostos, taxes i contribucions especials. Les transferències d'altres administracions. L'endeutament. 

Tema 9. La hisenda internacional. Assignació impositiva en la imposició directa: principi de residència i principi de territorialitat. Assignació impositiva en la imposició indirecta: principi del país d'origen i principi del país de destí. La doble imposició. L'equitat i l'eficiència en l'àmbit de la fiscalitat internacional. Mecanismes de coordinació: concepte i convenis. Els tractats internacionals. L'harmonització fiscal comunitària. 

Tema 10. L'evasió i l'elusió fiscal: conceptes i efectes econòmics. BEPS (Base erosion and profit shifting): problemàtica i Projecte BEPS de l'OCDE. La bretxa fiscal o tax gap. Concepte i components: la no autoliquidació, la infradeclaració, el no pagament.

Tema 1. Les masses patrimonials: components principals de l'actiu no corrent, de l'actiu corrent, del patrimoni net, del passiu no corrent i del passiu corrent. Valoració d'empreses per mètodes patrimonials. 

Tema 2. Marc conceptual: principis comptables, criteris de registre i valoració. Normes de registre i valoració de l'immobilitzat material, de les inversions immobiliàries i de l'immobilitzat intangible. 

Tema 3. Normes de registre i valoració: les existències, els ingressos per venda i la prestació de serveis. Els instruments financers: arrendaments i altres operacions similars. Moneda estrangera. IVA, donacions i llegats. Provisions i contingències. 

Tema 4. Normes de registre i valoració de les combinacions de negoci, els negocis conjunts i les operacions entre empreses del mateix grup. 

Tema 5. Normes d'elaboració dels comptes anuals. Balanç. Compte de pèrdues i guanys. Estat de canvis de patrimoni net. Estat de fluxos d'efectiu. La memòria. 

Tema 6. Anàlisis dels estats financers. Anàlisi de la liquiditat. Anàlisi de la solvència empresarial a curt i llarg termini. Anàlisi de resultats i rendibilitats. Anàlisi de l'estat de canvis del patrimoni net. Anàlisi de l'estat de fluxos d'efectiu. Indicadors de referència dels mercats. Informe d'auditoria de comptes.

Tema 7. Comptabilitat de societats: constitució de societats. Augment i reducció de capital. Aplicació del resultat. Operacions de reestructuració. Dissolució i liquidació de societats. Concurs. 

Tema 8. Conciliació del resultat comptable amb la base imposable de l'impost de societats: ajustos extracomptables. Diferències permanents i temporàries en la liquidació. Compensació de bases negatives. 

Tema 9. El frau comptable i la comptabilitat creativa. Principals pràctiques creatives i el seu efecte en els comptes anuals. Procediments aplicables per detectar alteracions comptables. 

Tema 10. Capitalització simple i composta. Rendes, préstecs i emprèstits. Operacions amb valors.

Tema 1. El dret financer i tributari: concepte, autonomia i contingut. Poder financer: concepte i ens que el gaudeixen. Regulació de l'economia i la hisenda pública a la Constitució espanyola i regulació del finançament en l'Estatut d'autonomia. Les fonts del dret tributari: enumeració. Els tractats internacionals, les lleis, els reglaments i les ordenances fiscals com a fonts del dret tributari. Especial referència al Codi tributari de Catalunya en el sistema de fonts. Competències de la Generalitat de Catalunya en matèria tributària. 

Tema 2. El dret tributari: concepte i contingut. Principis generals de l'ordenament jurídic tributari. L'aplicació de les normes tributàries. Àmbit temporal i criteris de subjecció a les normes tributàries. Interpretació, qualificació i integració de les normes tributàries. L'analogia. Conflicte en l'aplicació de la norma tributària. Simulació. 

Tema 3. La doble imposició: concepte. Mètodes per evitar la doble imposició internacional. Criteris de subjecció en la imposició sobre la renda a les persones físiques i jurídiques. Concepte d'establiment permanent. El model de conveni de l'OCDE. 

Tema 4. El frau fiscal: concepte i tipologia. Línies de lluita contra el frau fiscal en l'àmbit internacional: OCDE, UE, acords bilaterals i multilaterals. La cooperació entre administracions tributàries internacionals. 

Tema 5. L'aplicació temporal i espacial de les normes tributàries. Interpretació del dret tributari. L'analogia. Economia d'opció, conflicte en l'aplicació de la norma tributària i simulació.

Tema 6. Els tributs: concepte jurídic, classes i finalitats. La relació jurídica tributària. Fet imposable. No subjecció i exempcions. Meritació. Prescripció. 

Tema 7. Les obligacions tributàries. L'obligació tributària principal. L'obligació de realitzar pagaments a compte. Les obligacions entre particulars. Les obligacions tributàries accessòries. Les obligacions tributàries formals. Les obligacions censals. El número d'identificació fiscal. L'obligació d'expedir i entregar factura. Les obligacions tributàries en el marc de l'assistència mútua. Els drets i garanties dels obligats tributaris. La col·laboració social en l'aplicació dels tributs. Caràcter reservat de les dades amb transcendència tributària. 

Tema 8. Obligats tributaris. Els subjectes passius. El contribuent i el substitut del contribuent. Successors de persones físiques i jurídiques. Responsables solidaris i subsidiaris. Altres obligats tributaris. Capacitat d'obrar en l'ordenament tributari. Representació. Domicili fiscal. 

Tema 9. Elements de quantificació de l'obligació tributària. La base imposable: concepte i mètodes de determinació. La base liquidable. El tipus de gravamen. La quota tributària: concepte i classes. El deute tributari. 

Tema 10. L'aplicació dels tributs: concepte. Informació i assistència als obligats tributaris. La consulta tributària. Procediments administratius en matèria tributària: fases. Les liquidacions tributàries. Obligació de resolució i terminis. Prova. Notificacions. La denúncia pública. 

Tema 11. La gestió tributària (I). Funcions de la gestió tributària. Declaracions. Autoliquidacions. Procediment de devolució iniciat mitjançant una autoliquidació, sol·licitud o comunicació de dades. Procediment iniciat mitjançant una declaració. 

Tema 12. La gestió tributària (II). Procediment de comprovació de valors. La taxació pericial contradictòria. Procediment de verificació de dades. Procediment de comprovació limitada. Altres procediments de gestió. 

Tema 13. La recaptació tributària (I). Concepte i característiques. La recaptació per les diferents administracions tributàries. Entitats autoritzades en la gestió recaptatòria. Facultats dels òrgans de recaptació. El procediment de recaptació en període voluntari. Extinció del deute tributari: el pagament i altres formes d'extinció. Possibilitat de compliment voluntari extemporani. Ajornaments i fraccionaments. Garanties del deute tributari. Mesures cautelars. 

Tema 14. La recaptació tributària (II). El procediment de recaptació en període executiu. El procediment de constrenyiment. Caràcter del procediment. Concurrència de procediments. Suspensió. Inici i desenvolupament del procediment. Execució de garanties. Embargament i alienació de béns i drets. Finalització del procediment. Les terceries. El procediment davant els responsables i successors.

Tema 15. La recaptació tributària (III). Privilegis per al cobrament de deutes tributaris. La hisenda pública i els processos concursals. Les terceries de domini i de millor dret. Accions civils i penals. 

Tema 16. La inspecció dels tributs (I). Funcions. Facultats de la inspecció dels tributs. Deures. Classes d'actuacions. Actuacions d'obtenció d'informació amb transcendència tributària. Actuacions de valoració. Actuacions d'informe i assessorament. Actuacions de comprovació i investigació. Altres actuacions. 

Tema 17. La inspecció dels tributs (II). Procediment d'inspecció. Iniciació i desenvolupament. Objecte i abast. Lloc i horari de les actuacions inspectores. Termini. Efectes de l'incompliment del termini. Mesures cautelars. Tràmit d'audiència i al·legacions. Disposicions especials: aplicació del mètode d'estimació indirecta i l'informe preceptiu per a la declaració del conflicte en l'aplicació de la norma tributària. Especialitats en la tramitació del procediment en cas d'indicis de delicte. 

Tema 18. La inspecció dels tributs (III). Documentació de les actuacions inspectores. La finalització del procediment: tramitació de les actes, classes de liquidacions derivades de les actes d'inspecció. Altres formes de finalització. 

Tema 19. La potestat sancionadora en matèria tributària (I). Principis. Subjectes responsables de les infraccions i sancions tributàries. Concepte i classes d'infraccions i sancions tributàries. Enumeració de les infraccions i sancions. Quantificació de les sancions. Extinció de la responsabilitat. Extinció de les sancions. 

Tema 20. La potestat sancionadora en matèria tributària (II). Procediment per a la imposició de sancions tributàries. Drets i garanties en el procediment sancionador. Òrgans competents per a la imposició de sancions. Procediment: iniciació, instrucció, audiència a les persones interessades. Tramitació abreujada. Termini per iniciar i resoldre. 

Tema 21. Revisió d'actes en via administrativa. Normes comunes. Suspensió. Procediments especials de revisió. El recurs de reposició. Les reclamacions economicoadministratives: àmbit d'aplicació, organització i competències. Òrgans economicoadministratius de l'Estat i de Catalunya: especial referència a la Junta de Tributs. El procediment de recuperació d'ajudes d'estat. 

Tema 22. Les reclamacions economicoadministratives. Persones interessades en el procediment. Procediment en única o primera instància. Procediment abreujat davant d'òrgans unipersonals. Recursos en via economicoadministrativa. 

Tema 23. Delictes contra la hisenda pública. Pràctica de liquidacions en cas d'existència d'indicis de delictes contra la hisenda pública. El procediment inspector en cas de delicte contra la hisenda pública.

Tema 1. Impost sobre la renda de les persones físiques (I). Naturalesa, objecte i àmbit d'aplicació. Competències d'aplicació i normatives de la Generalitat de Catalunya. Subjecció: aspectes materials, personals i temporals. Regles generals de determinació de la base imposable i liquidable: mètodes de determinació. 

Tema 2. Impost sobre la renda de les persones físiques (II). Determinació de la capacitat econòmica sotmesa a gravamen: rendiments del treball. Rendiments del capital mobiliari i immobiliari. Rendiments d'activitats econòmiques. 

Tema 3. Impost sobre la renda de les persones físiques (III). Determinació de la capacitat econòmica sotmesa a gravamen: guanys i pèrdues patrimonials. Règims especials. 

Tema 4. Impost sobre la renda de les persones físiques (IV). Integració i compensació de rendes. Base imposable general i base imposable de l'estalvi. Reduccions. Base liquidable. Adequació de l'impost a les circumstàncies personals i familiars del/de la contribuent. Càlcul del gravamen estatal i autonòmic. 

Tema 5. Impost sobre la renda de les persones físiques (V). Quota líquida. Deduccions. Quota diferencial. Tributació familiar. Gestió de l'impost. Declaracions. Pagaments a compte. Liquidacions provisionals. Competències normatives de Catalunya. La regulació de l'impost a Catalunya. 

Tema 6. Impost sobre la renda de no residents. Naturalesa, objecte i àmbit d'aplicació. Relació amb els convenis per evitar la doble imposició. Elements personals. Fet imposable. Rendes obtingudes en territori espanyol. Rendes exemptes. Rendes obtingudes mitjançant un establiment permanent. Rendes obtingudes sense establiment permanent. Entitats en règim d'atribució de rendes. Gravamen especial sobre béns immobles d'entitats no residents. 

Tema 7. Impost sobre societats (I). Naturalesa i àmbit d'aplicació. Fet imposable. Contribuents. Residència i domicili fiscal. Exempcions. Base imposable: concepte i règims de determinació. Imputació temporal d'ingressos i despeses. 

Tema 8. Impost sobre societats (II). Limitació a la deducció de despeses: amortitzacions, pèrdua per deteriorament del valor dels elements patrimonials, provisions i altres despeses. Despeses no deduïbles. Limitació a la deducció de despeses financeres. Regles de valoració. 

Tema 9. Impost sobre societats (III). Exempció en valors representatius dels fons propis d'entitats i establiments permanents. Reduccions a la base imposable: especial referència a la reserva de capitalització i a la compensació de bases imposables negatives. Període impositiu. Meritació de l'impost. Deute tributari: tipus de gravamen i quota íntegra. 

Tema 10. Impost sobre societats (IV). Deducció per evitar la doble imposició internacional. Bonificacions. Deduccions per incentivar determinades activitats. Pagament fraccionat. Deducció dels pagaments a compte. L'índex d'entitats. Obligacions comptables. Béns i drets no comptabilitzats. Revaloritzacions voluntàries. Estimació de rendes en el mètode d'estimació indirecta. Declaració, autoliquidació i liquidació provisional. Devolució. Obligació de retenir i ingressar a compte. 

Tema 11. Impost sobre societats (V). Règims especials: enumeració i característiques bàsiques 

Tema 12. Impost sobre el valor afegit (I). Naturalesa i àmbit d'aplicació. Lliuraments de béns i prestacions de serveis en operacions interiors. Fet imposable. Criteris de delimitació respecte a l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats. Operacions no subjectes. 

Tema 13. Impost sobre el valor afegit (II). Exempcions en operacions interiors. Operacions interiors: lloc de realització del fet imposable, meritació, base imposable i subjecte passiu. Repercussió de l'impost i tipus impositius. 

Tema 14. Impost sobre el valor afegit (III). Adquisicions intracomunitàries de béns: fet imposable, no subjecció, lloc de realització, meritació, base imposable, subjecte passiu. Importacions de béns: fet imposable, exempcions, meritació, base imposable i subjecte passiu. Exempcions en el lliurament intracomunitari de béns. Exempcions relatives a exportacions, operacions assimilades, àrees exemptes i règims suspensius. 

Tema 15. Impost sobre el valor afegit (IV). Deduccions: requisits i limitacions del dret a deduir. Règim de deducció de sectors d'activitat diferenciada. Regla de prorrata. Regularització de deduccions. Deduccions anteriors a l'inici de les activitats. Devolucions. 

Tema 16. Impost sobre el valor afegit (V). Règims especials: enumeració i característiques bàsiques. Obligacions dels subjectes passius. Gestió de l'impost 

Tema 17. Impostos especials (I). Naturalesa i harmonització comunitària. Els impostos especials de fabricació: règim general, classificació, àmbit territorial d'aplicació, fet imposable, supòsits de no subjecció, meritació, obligats tributaris, exempcions, devolucions, bases i tipus impositius, repercussió i règim suspensiu. Fabricació, transformació i tinença. Circulació: modalitats, documents, obligacions d'expedidors i receptors. Normes generals de gestió. Control d'activitats i locals. 

Tema 18. Impostos especials (II). Impostos especials sobre l'alcohol i begudes alcohòliques: disposicions comunes. Impost sobre la cervesa. Impost sobre el vi i les begudes fermentades. Impost sobre productes intermedis. Impost sobre l'alcohol i begudes derivades. Impost sobre els productes del tabac. 

Tema 19. Impostos especials (III). Impost sobre hidrocarburs. Impost especial sobre determinats mitjans de transport: especial referència a les competències normatives de Catalunya. Impost sobre el carbó. Impost sobre l'electricitat. Impost sobre determinats serveis digitals. Impost sobre les transaccions financeres. Altres impostos especials. 

Tema 20. Impostos mediambientals: introducció. L'impost sobre el valor de la producció d'energia elèctrica. Impostos sobre la producció de combustible nuclear gastat i residus radioactius resultants de la generació d'energia nucleoelèctrica i sobre l'emmagatzematge de combustible nuclear gastat i residus radioactius en instal·lacions centralitzades. Impost sobre els gasos fluorats d'efecte d'hivernacle. Impost sobre el valor de l'extracció de gas, petroli i condensats. Altres impostos mediambientals. 

Tema 21. La imposició duanera (I). Àmbit espacial: el territori duaner. Tributació duanera de Canàries. Tributació exterior a Ceuta i Melilla. El representant duaner. Operador econòmic autoritzat. L'aranzel duaner comú i classificació aranzelària de les mercaderies. Origen de les mercaderies. Valor de les mercaderies a la duana. Deute duaner d'importació i exportació. Naixement del deute duaner. Garantia del deute duaner. Pagament: terminis, facilitats de pagament, interessos de demora. Extinció del deute duaner. 

Tema 22. La imposició duanera (II). Declaració sumària d'entrada. Arribada de les mercaderies. Estatut duaner de les mercaderies. Inclusió de les mercaderies en un règim duaner. Comprovació i aixecament de les mercaderies. Sortida de mercaderies del territori duaner de la Unió: presentació d'una declaració prèvia a la sortida, exportació i reexportació, declaració sumària de sortida, notificació de reexportació i exempció dels drets d'exportació. 

Tema 23. La imposició duanera (III). Règims generals: el despatx a lliure pràctica i exempció dels drets d'importació. Trànsit: extern, intern i de la Unió. Dipòsit: dipòsit duaner i zones franques. Destí especial: importació temporal i destí final. Perfeccionament: actiu i passiu. 

Tema 24. Impost sobre el patrimoni. Naturalesa, objecte i àmbit d'aplicació. Competències d'aplicació i normatives de la Generalitat de Catalunya. La regulació de l'impost a Catalunya. Obligació personal i real de contribuir. Fet imposable. Béns exempts: especial referència a béns i drets de l'activitat empresarial o professional i participacions en entitats. Subjecte passiu. Règim d'atribució i imputació de patrimonis. Meritació. Base imposable i base liquidable. Quota íntegra: tarifa i límit. Quota a ingressar. Gestió de l'impost: obligats a declarar. 

Tema 25. Impost sobre successions i donacions (I). Competències d'aplicació i normatives de la Generalitat de Catalunya. La regulació de l'impost a Catalunya. Fet imposable. Presumpcions. Subjecte passiu. Responsables. Base imposable. Regles especials. Meritació i prescripció. Usdefruit. Partició i excessos d'adjudicació. Repudiació i renúncia. Acumulació de donacions. 

Tema 26. Impost sobre successions i donacions (II). Reduccions subjectives i objectives. Tarifa i quota íntegra. Quota tributària. Coeficients multiplicadors. Deduccions i bonificacions. Quota a ingressar. Gestió de l'impost. 

Tema 27. Impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (I). Naturalesa i àmbit d'aplicació. Competències normatives de Catalunya. La regulació de l'impost a Catalunya. Relacions entre les tres modalitats. Transmissions patrimonials oneroses: fet imposable, subjecte passiu, quantificació de la base imposable i regles especials, i tipus de gravamen. Quota tributària. 

Tema 28. Impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (II). Operacions societàries: fet imposable, subjecte passiu, base imposable i quota tributària. Actes jurídics documentats. Fet imposable: documents notarials, mercantils i administratius. Subjecte passiu. Base imposable. Tipus de gravamen. 

Tema 29. Impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (III). Disposicions comunes a les tres modalitats de gravamen. Exempcions. Bonificacions. La comprovació de valors. Obligacions formals. Gestió i liquidació de l'impost. 

Tema 30. Els tributs propis de Catalunya (I). Potestat tributària de les comunitats autònomes. L'impost sobre grans establiments comercials. L'impost sobre les estades en establiments turístics. L'impost sobre els habitatges buits. 

Tema 31. Els tributs propis de Catalunya (II). L'impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. L'impost sobre begudes ensucrades envasades. L'impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques. 

Tema 32. Els tributs propis de Catalunya (III). L'impost sobre l'emissió d'òxids de nitrogen a l'atmosfera produïda per l'aviació comercial. L'impost sobre l'emissió de gasos i partícules a l'atmosfera produïda per la indústria. L'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. 

Tema 33. Els tributs propis de Catalunya (IV). El gravamen de protecció civil. Els cànons sobre els residus. El cànon de l'aigua. Altres tributs propis de la Generalitat de Catalunya. Altres tributs cedits a la Generalitat de Catalunya: tributació sobre el joc. 

Tema 34. Impostos locals. L'impost sobre béns immobles. L'impost sobre vehicles de tracció mecànica. L'impost sobre activitats econòmiques. L'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana. L'impost sobre construccions, instal·lacions i obres. 

Tema 35. Les taxes. Concepte i diferenciació amb altres prestacions patrimonials de caràcter públic: exaccions parafiscals i preus públics. Àmbit d'aplicació territorial. Fet imposable. Subjecte passiu i responsables. Meritació, gestió i liquidació. La transcendència de les taxes en l'àmbit de Catalunya i de les entitats locals. Aranzels de determinats funcionaris públics.

Tema 1. La Seguretat Social: concepte. La cotització. La quota: concepte i naturalesa jurídica. Subjectes obligats i subjectes responsables. Naixement i durada de l'obligació de cotitzar. Bases de cotització: conceptes que la integren i la seva valoració. 

Tema 2. Tipus de cotització: contingències comunes i professionals. Tipus de cotització per desocupació, Fons de Garantia Salarial i formació professional. Reducció de les quotes per contingències excloses i per col·laboració voluntària en la gestió per contingències comunes. Cotitzacions en situacions de conveni especial i altres situacions assimilades a la d'alta. Les bonificacions i reduccions de quotes a la Seguretat Social derivades dels programes de foment de l'ocupació. 

Tema 3. La gestió liquidatòria i recaptatòria de les quotes de la Seguretat Social: competència material. Liquidació i ingrés de les quotes i altres recursos de la Seguretat Social. El pagament de quotes: requisits, mitjans i justificants de pagament. Ajornament del pagament de quotes. Devolució d'ingressos indeguts. 

Tema 4. Recaptació de quotes en període voluntari. Termini reglamentari d'ingrés. Forma d'efectuar l'ingrés. Efectes de la manca d'ingrés en termini reglamentari. Recàrrecs i interès de demora. L'obligació de presentar els documents de cotització. Compensació. Prescripció. Prelació de crèdits.

Temari publicat en el DOGC Núm. 9186, de 18/06/2024.

Proves

Preguntes de resposta breu. Té caràcter obligatori i eliminatori (3h)

Consisteix a respondre per escrit 10 preguntes de resposta breu proposades pel Tribunal Qualificador que versen sobre els temes de l'annex 1 del temari.

Estàn exemptes de la prova els aspirants de Promoció interna.

Llengua catalana i llengua estrangera

Aquesta segona prova consisteix en una avaluació de coneixements de la llengua catalana i de la llengua estrangera triada per l'aspirant en la sol·licitud d'admissió entre anglès, francès i alemany, i consta de dos exercicis, de caràcter obligatori i eliminatori per a les persones aspirants que no n'estiguin exemptes.

Supòsits pràctics. Té caràcter obligatori i eliminatori (4h)

Aquesta prova compren les matèries relatives als annexos 2 i 3 del temari.

La prova consisteix en la resolució per escrit de tres supòsits pràctics. El primer, consistirà en la resolució d'un supòsit pràctic de comptabilitat i matemàtiques financeres, d'acord amb el temari que es detalla a l'annex 2. Els altres dos supòsits consistiran cadascun d'ells en la resolució d'un supòsit pràctic professional, d'acord amb el temari que es detalla a l'annex 3, i, pel que fa a la comptabilitat, a l'annex 2.

La persona aspirant, eventualment, haurà d'analitzar els estats financers i comptabilitat d'una empresa; comprovar l'adequació de les autoliquidacions o declaracions tributàries als fets imposables produïts i als altres elements coneguts de l'obligació tributària; contestar al·legacions; efectuar i motivar la regularització tributària i practicar les liquidacions tributàries, incloses les liquidacions de sancions tributàries; determinar les actuacions i procediments de recaptació en període voluntari i/o executiu; analitzar la situació economicofinancera del deutor a efectes de determinar els acords per adoptar en el marc d'un procediment de recaptació; resoldre procediments de revisió, i/o redactar un informe tecnicojurídic sobre determinats aspectes rellevants plantejats en els supòsits.

La persona aspirant disposarà, durant la realització de la prova, de material de suport i consulta en format electrònic (que inclourà la normativa aplicable als supòsits pràctics plantejats) lliurat pel Tribunal Qualificador.

Exposició oral. Té caràcter obligatori i eliminatori

Consisteix en l'exposició oral davant el Tribunal Qualificador de tres temes extrets a l'atzar per la persona aspirant entre els temes de l'annex 3 del temari. L'aspirant ha d'extreure un tema de cadascuna de les tres parts de l'annex 3 del temari: dret financer i tributari, part general; dret tributari, part especial I, i dret tributari, part especial II.

Abans d'iniciar l'exposició i immediatament després d'extreure els temes, l'aspirant disposarà d'un temps màxim de 30 minuts per elaborar, en presència de membres del Tribunal Qualificador i consultant només el temari, un guió que podrà utilitzar en la seva exposició oral.

L'exposició oral tindrà una durada mínima de 45 minuts i màxima d'1 hora en conjunt, i mínima de 10 minuts per tema.

L'Oposició consta de 4 proves (DOGC Núm. 8779 – 25.10.2022)

Modalidades

Presencial

Las clases tienen lugar en nuestras sedes de Barcelona, Madrid o Valencia. En nuestros centros encontrarás todos los recursos que necesitas para maximizar tu experiencia preparando la oposición. Además, tendrás a tu disposición a los coordinadores de oposiciones, preparadores y un equipo humano que trabaja para ti con un objetivo claro: hacer todo lo posible para que superes tu oposición con éxito.

Acudir presencialmente a clase también te permitirá estrechar lazos con otros opositores. Descubrirás que tus compañeros de oposición no son competencia si no que se convertirán, desde el primer día, en perfectos compañeros de viaje.

Esta modalidad incluye acceso a nuestro Campus Virtual, la plataforma amigable y sencilla donde encontrarás material complementario y recursos muy útiles para la superación de las pruebas de la oposición.

Online

Las clases tienen lugar por videoconferencia, en tiempo real. Evita desplazamientos y focaliza todos tus esfuerzos en la preparación de la oposición. Las clases quedarán grabadas y disponibles para consulta durante un periodo de tiempo. Desde el primer día tendrás acceso al Campus Virtual, la plataforma donde encontrarás el cronograma de la oposición, el acceso a las clases, material y recursos complementarios, así como foros y mensajería para comunicarte con compañeros y preparadores. Todas las ventajas de las clases presenciales, ahora, sin salir de casa.

Convocatòries d’Oferta d’Ocupació Pública

 

Total de places distribuïdes:

  • 5 places de torn lliure (1 plaça reserva per a persones amb discapacitat)
  • 5 places de promoció interna

Convocatòria: primer trimestre de 2026

Veure convocatòria anterior: 25 d’octubre de 2022

Acompañamiento individualizado

Siempre tendrás a tu disposición a todo el equipo CEF.–

¿Quieres conocer más sobre cómo es el acompañamiento individualizado de CEF? Solicita información y resuelve todas tus dudas.

Conoce nuestras sedes

Preparadores y profesores

Coordinador de oposiciones

Jefes de estudios

Asesores de formación

Calendari

GrupoFecha de inicioHorario (*)
InicialPosibilitat d'incorporació al grup    Oral + 1 dia de classe. Tardes (dimecres, de 16 a 20 h i divendres de 16 a 18h)
CentroGrupoFecha de inicioHorario (*)
BarcelonaInicialPosibilitat d'incorporació al grupOral + 1 dia de classe. Tardes (dimecres, de 16 a 20 h i divendres de 16 a 18h)

(*) Els horaris de classe poden experimentar alguna variació, segons calgui reajustar els grups d'acord amb el nombre d'alumnes matriculats. Excepcionalment, al llarg de la preparació, els horaris, el nombre d'hores i fins i tot els dies de classe poden variar per necessitats acadèmiques.

Preus

 Precio (*)
Matrícula50 €
Preparació240 €/mes

Descompte per als membres de l'Associació d'Antics Alumnes ACEF.- UDIMA. Veure condicions.